Toestel in de buurt

Stel u zich eens voor, een gemiddeld gezin: Vader, moeder, twee kinderen (20 en 23 jaar), twee auto’s, een motor, vakantiehuisje en een leuke eengezinswoning. Pa en ma hebben hun derde of vierde mobiele toestel inmiddels al weer een poosje in gebruik. De kinderen hebben eveneens een nieuw toestel. Er zwerven dan ook al een aantal oudere toestellen ergens doelloos door het huis.

Deze oude toestellen krijgen een nieuwe bestemming: Ze gaan dienen als volwaardige alarmmelder. Simpel tot vijf objecten beveiligen met deze oudere androids. Verberg er één in elke auto, één in huis gewoon in het zicht, eentje in de motorfiets en ook één in het vakantiehuis. Zorg ervoor dat de toestellen aan een lader zitten, doe er een gratis simkaartje in en zet daar wat (prepaid) data op (of op de WiFi thuis), zodat je ermee op internet kan, installeer AutoRemote en onze Client-app op alle alarmmelders. Er is één hoofdtoestel, bijvoorbeeld het nieuwe toestel van pa, wat de meldingen ontvangt en waarmee je alle alarmmelders op afstand kunt bedienen. Daar zet je ook AutoRemote op, alsmede onze Main-app, de uitgebreide app voor het hoofdtoestel.

Hiermee heb je een betrouwbare alarminstallatie waarmee er vijf objecten zijn beveiligd. Prima geregeld zou je zeggen…
Maar wat nu als er iemand thuis komt of als er iemand even een boodschap moet doen met de auto van ma, of …., bedenk maar iets, gewone dagelijkse dingen, acties, bewegingen, etc., etc., dan zou er telkens een alarmmelding komen op het hoofdtoestel.

Om dit probleem op te lossen moeten er wat instellingen gedaan worden op de alarmmelders:
Bijvoorbeeld bij de melder in huis: Hier stel je in dat elk toestel wat alle gezinsleden altijd bij zich dragen in bluetooth gekoppeld is met die alarmmelder in huis. Bluetooth moet op beide toestellen aan staan. In de Mobiel Auto Alarm-app op het hoofdtoestel vraag je bij de aangesloten toestellen de toestelgegevens op door de naam van de alarmmelder in huis even vast te houden. Zet de ‘in de buurt’-schakelaar aan, tap op ‘Vertrouwde toestellen’. Vink daar de namen aan van de toestellen die je vertrouwt en tap op ‘Bewaar toestellen’. Dit zorgt ervoor dat de alarmmelder automatisch binnen één minuut uitschakelt zodra een vertrouwd toestel in het bluetooth bereik komt van de alarmmelder. Wanneer het vertrouwde toestel weer buiten het bereik komt schakelt het alarm op de alarmmelder weer automatisch binnen twee minuten aan als het alarm aan stond voordat het door dat vertrouwde toestel werd uitgeschakeld. Doe dit bij elke alarmmelder, zodoende heeft u er geen omkijken meer naar en zal het alarm op alle objecten goed en naar wens functioneren.

Dit werkt uiteraard ook prima als u maar één alarmmelder gebruikt in uw eigen auto als u geen bluetooth-handsfree installatie heeft in uw auto, want dan kunt u de bluetooth-connect optie in de app niet gebruiken. Controleer hierbij wel even of uw hoofdtoestel genoeg afstand heeft tot de alarmmelder om buiten het bereik te komen van de alarmmelder zodat het alarm op de melder inschakelt.

Alle door de ‘toestel-in-de-buurt’ uitgeschakelde alarmmelders worden getoond als u hier tapt. Dit icoon is alleen zichtbaar als er alarmmelders zijn uitgeschakeld door deze optie, dus als er op dat moment daadwerkelijk vertrouwde toestellen in de buurt zijn van een of meerdere alarmmelders.

Het wordt niet aanbevolen om de alarmmelders bij elkaar te ‘vertrouwen’, want dan zou het ertoe kunnen leiden dat bijvoorbeeld de auto van ma die voor de deur staat terwijl het gezin met de auto van pa erop uit is, de alarmmelder van het huis uitschakelt, iets wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Als u dit correct heeft geïnstalleerd heeft u een uiterst compleet alarmsysteem waarbij u een melding krijgt op het hoofdtoestel als een alarmmelder een trilling of beweging ‘voelt’. Bij (poging tot) inbraak in een auto, als er iemand bij in- of uitparkeren uw auto raakt, als het toestel in huis wordt opgepakt, als er in het vakantiehuis wordt ingebroken (mobieltjes zijn een zekere prooi voor inbrekers), als de motor of scooter wordt gepakt, in uw bedrijfsauto, aanhanger, caravan, boot, garage, pakhuis, bedrijfspand, kantoor, etc., etc.

Heeft u interesse in dit geavanceerde alarmsysteem? Probeer het eens 30 dagen gratis en vrijblijvend uit (KLIK)…

nl_NLNL