Inleiding

Het systeem dient als ondersteuning bij de beveiliging van objecten zoals personenauto’s, bestel-, bedrijfs- en vrachtwagens, motorfietsen, scooters, boten, dichte aanhangers, kortom vrijwel alles wat u moet afsluiten of op slot kunt zetten. Maar ook laadruimtes en containers en zelfs in uw (vakantie)woning is het toepasbaar. Het geeft u de rust en het vertrouwen dat wanneer er iets met het object gebeurt u een signaal krijgt op uw mobiele hoofd toestel, waardoor u adequaat kunt reageren. Als het tweede toestel ergens gewoon zichtbaar in uw woning ligt is het een zekere prooi voor een crimineel. Wanneer hij het toestel pakt wordt de beweging stil en zonder dat hij het merkt gemeld aan het hoofdtoestel. Het betreft niet alleen inbraak, maar ook bv. het toucheren van uw auto door anderen bij het in- of uitparkeren wordt door het systeem opgemerkt en doorgegeven.
Heeft uw auto keyless entry? Criminelen zijn in staat om het signaal van uw sleutel vanuit uw woning te traceren en met geavanceerde apparatuur door te geven aan een handlanger die met dat door hem opgevangen signaal uw auto weet te ontgrendelen. Doordat uw auto het signaal als vertrouwd herkent wordt niet alleen het voertuig ontgrendeld, maar ook de eventueel aanwezige alarminstallatie uitgeschakeld. Uw voertuig reageert precies of dat er iemand met de sleutel in de buurt is. Echter, als ons systeem (tweede toestel) in het voertuig (verborgen) ligt, blijft het actief en zal het de trillingen en bewegingen opmerken, waardoor u meteen wordt gealarmeerd door uw hoofdtoestel. Degene in uw voertuig merkt hier niets van. U kunt direct de politie inschakelen waardoor de kans groot is dat de criminelen op heterdaad worden aangehouden en u de aangerichte schade wellicht kunt verhalen.

Hoe werkt het?

U heeft een ouder android toestel, welke u niet meer gebruikt. Op dit toestel installeert u onze Client-app. Op het toestel wat u dagelijks gebruikt en bij u draagt installeert u onze de Main-app. Zie de installatie-pagina voor de details.
Het toestel met de Client-app verbergt u ergens in uw auto (te bewaken object). Na installatie staat de app standaard ‘standby’. Er is een internet verbinding nodig, dus doe er een gratis te verkrijgen simkaartje in met een databundel. Het verbruik ligt tussen de 50 en 150 Mb per maand. U kunt eventueel een stroombron aansluiten wat werkt op het contact, zodoende wordt het toestel opgeladen als u rijdt. Zodoende blijft het toestel voldoende opgeladen.

De Apps

Tweede toestel:
Na installatie en succesvolle authorisatie is de app ‘standby’ en hoeft deze in principe niet meer geopend te worden. Indien nodig is de app wel te openen voor in- of uitschakelen, resetten of updaten van de app.

Hoofdtoestel:
De standaard complete uitvoering inclusief alle opties:

  • De bovenste rode/groene knop is voor het in- en uitschakelen van het alarm.
  • Deze knop linksboven dient voor de controle van het geluid, trillen en optische signalen. De ingeschakelde elementen worden aangegeven. Tap hiervoor kort.
  • Tap in het menu op ‘Instellingen Geluid’ voor dit scherm, pas de instellingen aan naar uw wensen.
  • De knop rechtsboven dient in de eerste plaats voor het stoppen en onderbreken van alarmmeldingen. Tap hiervoor kort. Als u wat langer deze knop indrukt verschijnt er dit scherm. De uitleg spreekt voor zichzelf.
  • In het menu vind u verder ‘Uitschakelen’. Tap daarop en er verschijnt dit scherm. Hier kunt u de app op het hoofdtoestel uitschakelen. Als het is uitgeschakeld en u tap er wederom op vraagt het scherm of u wilt inschakelen.
  • Tap in het menu op ‘Toestellen’. Als u meerdere toestellen heeft aangesloten kiest u een toestel en als u daar op tapt wordt dat toestel ingesteld als actief toestel in de app. Houd de naam even vast voor opties. Hier kunt u onder andere de gevoeligheid van de sensor in het client toestel aanpassen. Probeer met schudden of tikken tegen het clienttoestel wat voor u het beste is om in te stellen. De andere opties in dat scherm spreken voor zich. De onderste twee opties hebben betrekking op ‘toestel-in-de-buurt‘.

Kijk hier voor de uitleg en mogelijkheden van de apps.

nl_NLNL