Opties en mogelijkheden

Hier volgt de uitleg en gebruiksaanwijzing van de extra gebruiksmogelijkheden van het systeem.

Allereerst is het mogelijk om nu tot 5 client-toestellen aan te sluiten. Bewaak 5 objecten zoals bijvoorbeeld een auto, motorfiets, scooter, bestelwagen, maar ook uw woning, schuur, garage of caravan/vakantiehuis. Aan ieder object geeft u een voor u makkelijk te herkennen naam, welke ook weer eenvoudig is te wijzigen. De meldingen komen op het hoofdtoestel aan met die opgegeven naam.

De gekoppelde toestellen (apps) zijn te zien in de lijst die verschijnt als vanuit het menu (drie verticale strepen linksbovenaan) op ‘Toestellen’ tapt.
Elk toestel (app) is afzonderlijk te raadplegen, u kunt het instellen als actieve app op het Hoofdtoestel door op kort de naam te tappen.
Houd de naam even vast om de beschikbare gegevens op te halen van een app. Dat kan even duren want dat is afhankelijk van de reactiesnelheid van het client-toestel. Er verschijnt een nieuw scherm met de informatie en schakelmogelijkheden van de gekozen client-app. De knoppen spreken voor zich, met dien verstande dat het ‘Deactiveren’ betekent dat de app op het client-toestel wordt gedeactiveerd en dat activeren alleen mogelijk is vanuit dezelfde lijst op het Hoofdtoestel, dus niet vanaf het client-toestel. In- en uitschakelen gaat zowel vanuit het Hoofdtoestel als vanuit het client-toestel.
Met ‘Verwijder’ wordt het toestel uit de lijst verwijdert, niet uit AutoRemote. De app op het client-toestel wordt op ‘niet-actief’ gezet en de naam komt niet meer voor in de lijst van toestellen op het Hoofdtoestel. Zodoende kunt u weer een ander toestel toevoegen.

Een toestel toevoegen is uitvoerig beschreven op de installatie-pagina onder ‘Stap 1’.

Batterij:
Deze knop dient eigenlijk meer als informatiegegeven, het geeft het percentage weer van de batterij van de client telefoon. De gegevens worden elk uur automatisch ververst. Tappen op deze knop zal de info ook realtime updaten. Als het percentage onder de 35% komt krijgt u op uw hoofd toestel een hoorbare melding en wordt de info in het rood weergegeven. Als het client toestel aan de oplader zit ziet u dat aan het laadteken in het batterij-teken.

Sirene op client:
Met deze optie kunt u een luide sirene laten afspelen op het client toestel. Tap op de knop en selecteer het aantal seconden dat het geluid hoorbaar moet zijn. Na het selecteren start de actie meteen, er wordt op het hoofdtoestel afgeteld tot de melding is gestopt. Het harde geluid wat op vol volume wordt afgespeeld zal zeker storend werken.

Bluetooth connectie:
Deze optie zorgt ervoor dat het in- en uitschakelen van het alarm vol automatisch verloopt. Hierdoor heeft u er geen omkijken meer naar. Zorg dat de verbinding op aan staat door kort op de knop te tappen. Tap lang op deze knop en selecteer de naam van het bluetooth systeem van uw auto. Zodra u instapt en de connectie met uw bluetooth systeem tot stand komt zal het alarm meteen uitschakelen. Een instelbare instaptijd zorgt ervoor dat u tijd genoeg heeft om het contact aan te schakelen en de connectie te laten maken. Als u uitstapt en de bluetooth verbinding met het hoofdtoestel verbroken wordt wacht de app het ingestelde aantal seconden voordat het alarm wordt ingeschakeld. U kunt de in- en uitstapvertraging instellen door de bovenste knop (Alarm Aan-Uit) even vast te houden waardoor dit scherm verschijnt. U kunt de seconden selecteren tot 60 seconden. Dit werkt alleen als de bluetooth verbinding aan staat. Bij een actieve verbinding met het bluetooth systeem kunt u het alarm niet meer in- of uitschakelen met de bovenste Aan – Uit knop.
Bij een alarmmelding wordt de vertraging eerst afgeteld. Dit wordt duidelijk door middel van een klein geluidsignaal per seconde op het hoofdtoestel, dit geluidsignaal kunt u uitschakelen in de geluidsinstellingen door lang op de eerste knop te tappen en bluetooth verbindingen uit te vinken. Bij connectie wordt een gedetecteerde alarmmelding afgebroken doordat het alarm uitschakelt.

Belfunctie met client toestel:
U geeft vanaf het hoofdtoestel een opdracht aan het tweede toestel waardoor u meteen wordt gebeld door dat toestel. Accepteer vervolgens meteen de oproep. Luister naar het omgevingsgeluid, hoor wat er gezegd wordt. Uw nummer is al bewaard bij de installatie van de app maar u kunt het hier nog wijzigen.. Tap lang op de bel-knop om het nummer te veranderen. Zet vanaf het hoofd toestel tijdens de oproep de speaker aan of uit op het tweede toestel zodat u zich kunt laten horen of laat de speaker automatisch inschakelen.Onlangs werden we door een enthousiaste klant op het volgende geattendeerd:

“Wat nu als er iemand even mijn auto pakt om een boodschap te halen? Dan gaat op mijn toestel het alarm steeds af!”

Daarvoor zit er een “Toestel-in-de-buurt” optie in de client app:

    • Zorg ervoor dat op zowel het client toestel als op het toestel van degene die uw auto even wilt gebruiken de bluetooth aanstaat en dat de toestellen bij elkaar gekoppeld zijn in bluetooth zodat het in de lijst van gekoppelde apparaten voorkomt. De koppeling hoeft niet actief te zijn.
    • Zet de optie aan in de clientapp en vink het/de betreffende vertrouwde toestel(len) aan in de lijst van de clientapp. Meerdere toestellen mogelijk (tot 8). Dit kan op afstand vanaf het hoofdtoestel bij de opties van de aangesloten toestellen.
    • Als er nu iemand met een gekoppeld en vertrouwd toestel in de buurt komt van het clienttoestel schakelt het alarm tijdelijk ongemerkt en stil binnen één minuut uit.
    • Als het gekoppelde toestel weer buiten bereik is van het clienttoestel schakelt het alarm binnen twee minuten weer aan als dat voor de tijdelijke uitschakeling ook aan stond.

Deze optie is ook heel handig wanneer er een clienttoestel ergens in uw (vakantie)huis ligt als alarmmelder. Als er dan iemand met een vertrouwd (dus gekoppeld, kan ook het hoofdtoestel zijn) toestel de ruimte betreedt schakelt het alarm op het clienttoestel wat in de buurt is automatisch en ongemerkt uit en bij het verlaten weer aan.

nl_NLNL